Eljenohve, 86.2705 fokfamilie 608,  Elite Preferent Prestatie, Geb. 3 mei 1986.

eljenohve 2

Eljenohve kochten we als veulentje bij de familie Denneboom. In 1989 werd ze ster verklaard en in 1990 voorlopig keur. Daarbij was ze de aanvoersters van een grote groep voorlopig keurverklaarde merries. In 1993 schonk ze het leven aan het hengstveulentje Luidam (v. Guidam). Jan Greve kocht Luidam als veulentje. Hij werd aangewezen voor het verrichtingsonderzoek in Ermelo, wat voor ons aanvoelde als een groot succes, gevolgd door lichte teleurstelling toen hij in het verrichtingsonderzoek strandde. Maar Luidam nam wraak door eerst onder de Brit John Popely en nu onder de Ier Billy Twomey in de springsport internationaal furore te maken. Inmiddels is hij door het KWPN erkend.

Voordat Eljenohve, die zelf M heeft gesprongen en Z1 dressuur gelopen heeft, Luidam ter wereld bracht had ze al een hengst- en een merrieveulen op de wereld gezet. We zochten voor Eljenohve naar een volbloed of een ander hoog in het bloed staande hengst en kwamen uit bij de Trakehner Michelangelo. Daar hielden we een fantastische dressuurvertakking van de stam van Poline, de moeder van Eljenohve, aan over. De keurmerrie Joline was het resultaat van deze dekking. Ze werd als tweejarige Overijssels Kampioene én UTV-kampioene.         

Uit haar elite sport-(dress)-dochter Noraline (v.Amiral) fokten wij met behulp van de Deense Grand Prix dressuurhengst Solos Carex de KWPN-, DWB- en Oldenburg-goedgekeurde hengst Scandic.
Eljenohve stierf in 1999 op 13-jarige leeftijd.

Enkele van haar kinderen:
Joline keur, Kampioene van Overijssel, UTV-kampioene 1993, moeder van de elite sport-(dress)merrie Noraline en via Noraline grootmoeder van Scandic.
Van Karandasj bracht Joline Barber’s Berber (stamboeknaam Orsini), winnaar bij de vierjarigen Winergy Young Event Horse Competition (Burghley Engeland). Thans succesvol military-paard in de V.S.
Joline zelf is ook naar de V.S. verkocht als dressuurpaard
Luidam, internationaal springpaard, erkend dekhengst KWPN
Noline keur preferent, M springen
Obelix (v.Peter Pan) ster hengst, Z springen, dekhengst in Chili, daar bekend onder de naam Millenium Sante Monica
Ryan, Z springen, geëxporteerd naar Finland
Coline, CSI 1 eventing

Nog aanwezig op het bedrijf voor de fokkerij:
Noline keur preferent, Toline elite, Woline voorl. Keur, Zoline ster.