Ovidius

Ovidius is een zoon van onze keur- en prestatiemerrie Friggy. Als zesjarige won hij de IAN-trofee voor zesjarige springpaarden. Onder Jeroen Dubbeldam boekte hij verschillende overwinningen in de jonge paarden-competities. Herman Seiger kocht het hengstveulen via de veiling van het Fokkerij Premie Plan van Hans Horn en heeft hem, overtuigd van de kwaliteiten van Ovidius, een aantal keren aangeboden aan de hengstenkeuringscommissie van het KWPN, met goedkeuring op grond van zijn prestaties tot gevolg.
Vader Aldatus was met Jos Lansink Nederlands Kampioen.
Uit de stam van grootmoeder Twiggy en overgrootmoeder Ilonka (v.Koridon) is Ovidius de viifde voor het KWPN goedgekeurde hengst. Octrooi, Creool, Madison en Oliver gingen hem voor. Tjungske volgde daarna.

Scandic

Scandic’s vader Solos Carex maakt in de dressuursport op het hoogste niveau furore. Zijn moeder Noraline, zelf startgerechtigd in de klasse Z2 dressuur, werd door ons met behulp van de Zweeds gefokte Amiral gefokt uit Joline. Amiral nam onder Kyra Kyrklund o.a. deel aan de Olympische Spelen in Sydney in 2000.Joline was als tweejarige Overijssels en UTV-kampioene, later liep ze second level dressuur in Amerika.Zij is een dochter van de elite preferente prestatiemerrie Eljenohve van Akteur en van de volbloed Trakehner Michelangelo. Tevens is Eljenohve de moeder van de internationaal springende Luidam.
Scandic won twee jaar achter elkaar de hengstencompetitie en werd door Annemiek van der Vorm uitgebracht in de klasse ZZ-Zwaar. Hij is goedgekeurd voor het KWPN, het DWB en het Oldenburger stamboek. Zijn vierjarige dochter Woline is voorlopig keur verklaard. In Oldenburg is inmiddels een zoon van hem goedgekeurd; Sir Scandic.

Aansprekende resultaten:
Reservekampioen PAVO-Cup 2003
Winnaar kleine finale WK jonge Dressuurpaarden Verden 2004
Finalist PAVO-Cup 2004
Winnaar KNHS – KWPN Hengstencompetitie klasse L 2004
Winnaar KNHS – KWPN Hengstecompetitie klasse M 2005
1e ZZ-Licht Schaik 2006
1e ZZ-Licht Steenderen 2006

 

Luidam

Luidam is het derde veulen dat we fokten uit de preferente elitemerrie Eljenohve. Zijn vader is de keurhengst Guidam. Hij werd aangewezen voor het verrichtingsonderzoek en kreeg in 2005 de status van individueel erkende hengst voor het KWPN, een status waarvoor hengsten zich zeer nadrukkelijk moeten hebben bewezen in de internationale topsport, hetzij door hun eigen optreden, hetzij via hun kinderen, hetzij door een combinatie hiervan. Als zesjarige was Luidam Fokhunter Champion in Engeland en op heeftzich in de internationale springsport bewezen onder de Ier Billy Twomey. Veel van zijn nakomelingen breken op dit moment door in de internationale springsport.

Aansprekende resultaten:
7e WK Jonge Springpaarden Zangersheide 1998
Foxhunter Champion Wembly 1999
Winnaar Grand Prix La Baule 2003
5e Europees Kampioenschap 2003
Winnaar Nations Cup Sankt Gallen 2003
Winnaar Nations Cup Aken 2003
2e Grand Prix Dublin 2003
geselecteerd voor Olympisch Team 2004 (niet gestart i.v.m. blessure)
6e Wereldkampioenschap Aken 2006

Horsetelex

  Facebook